Turistička ponuda

Daj svoj glas za Hvar: Započeo izbor za najbolju europsku destinaciju za 2018. godinu

Hrvatsku će u izboru za najbolju europsku destinaciju predstavljati predivan otok Hvar

Daj svoj glas za Hvar: Započeo izbor za najbolju europsku destinaciju za 2018. godinu

Na portalu European Best Destinations počeo je izbor za najbolju europsku destinaciju za 2018. godinu! Od četvrtka, 18.1.2018, vi i milijuni turista iz cijelog svijeta imate priliku glasati za vašu najdražu destinaciju.

Ove godine, Hrvatsku će predstavljati predivan otok Hvar. Ovo je prvi puta se čitav otok natječe kao jedna destinacija – razlog tome je što vam otok Hvar omogućava da izaberete bilo koji vrstu odmora bez da napustite otok.

Glasanje je otvoreno od 18. siječnja do 8. veljače, 2018. U ovom periodu možete dati svoj glas i učiniti da naš dalmatinski raj postane najbolja europska destinacija. Svatko može glasati jednom u 7 dana, odnosno 3 puta sveukupno.

Pronađite idealni godišnji na Hvaru

Neporeciva ljepota otoka Hvara proizlazi i iz činjenice da je njegova ponuda toliko raznolika da može zadovoljiti i najzahtjevnijeg putnika. Bilo da govorimo o očuvanoj mediteranskoj prirodi, tisućama godina povijesnog i kulturnog naslijeđa, ukusnoj i specifičnoj kuhinji i vinu, nautičkom turizmu, aktivnom odmoru ili bogatom noćnom životu – Hvar može zadovoljiti sve vaše želje.

Daj svoj glas za Hvar: Započeo izbor za najbolju europsku destinaciju za 2018. godinu

>> Otok Hvar: Top 10 znamenitosti koje morate posjetiti

Kako izgleda jedan dan na Hvaru?

Jutro možete provesti opuštajući se na sunčanoj plaži, uživajući u mirisu borova i osvježenju kristalno čistog mora, popodne ručajući otočke delicije u gradu starom 2400 godina, a navečer zabavljajući se na crvenom tepihu nekih od najpopularnijih noćnih klubova u Hrvatskoj.

Ono što također Hvar čini zaista privlačnim je činjenica da se možete jednostavno kretati po cijelom otoku te iskoristiti priliku da vidite sve njegove ljepote. Na taj način možete istraživati povijesne znamenitosti Starog Grada, predivne vidikovce grada Hvara, staze za šetnju borovim šumama uz obale Jelse, rajske plaže Sućuraja, ili gotičku arhitekturu u dubokom zaljevu Vrboske. To je tek početak koji vas može odvesti do velikog broja drugih otočkih dragulja u obliku plaža, zaljeva i naselja. Nadohvat ruke nalazit će vam se i Paklinski otoci – jedno od najpopularnijih odredišta na Jadranu.

Daj svoj glas za Hvar: Započeo izbor za najbolju europsku destinaciju za 2018. godinu

>> Daj svoj glas za otok Hvar!

Jedrenje je bez sumnje jedan od najljepših načina na koje možete uživati u svom otočkom odmoru, a na otoku Hvaru čeka vas pravi nautički raj. Sa svojih 5 otočkih luka i 2 marine, imat ćete dovoljno izbora za usidravanje svoje morske ljepotice. Pronađite sklonište u ljepoti luka grada Hvara, Starog Grada, Sućuraja, Jelse i Vrboske. Ove prirodno sigurne like pobrinut će se za potrebe kako jahtaša, tako i pustolovnih moreplovaca.

Za one koji žude iskusiti kulturu i povijest Hvara samo ćemo izdvojiti da je sa svojih 2400 godina povijesti Hvar otok mnogih znamenitosti. Od Starog Grada, koji jedan od najstarijih gradova u Europi, dom bogatog kulturnog naslijeđa umjetnika poput Petra Hektorovića i lokacija najstarijih kamenih grčkih natpisa u Hrvatskoj, do grada Hvara u kojem se nalazi najstarije otvoreno kazalište u jugoistočnoj Europi.

Hvar se također naziva UNESCO otokom budući da se na njemu može pronaći čak 5 UNESCO znamenitosti, dvije od kojih možete pronaći u Starom Gradu u obliku Starogradskog polja i procesije Za križen.

Daj svoj glas za Hvar: Započeo izbor za najbolju europsku destinaciju za 2018. godinu

Što se tiče smještaja, Hvar će svakako ispuniti vaše želje. Ovisno o vašoj osobnoj preferenciji, možete birati između luksuznih hotela s barovima u bazenu ili šarmantnih kamenih kućica u privatnom smještaju. Prekrasan Senses Resort u Vrboskoj blizu mora i okružen borovom šumom, oduševit će vas udobnim sobama s balkonima na kojima možete uživati u morskom povjetarcu, i pružiti vam mjesto za zasluženi odmor i opuštanje u novouređenoj oazi mira savršenoj za potrebe modernog života.

Dođite. Posjetite Hvar i iskusite najbolji godišnji odmor.

>> Daj svoj glas za otok Hvar!

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.