Vijesti

Daily Mail: Hrvatska ima najbolje od tradicionalnog i modernog

Kao mjesto koje se apsolutno mora posjetiti navodi se Trogir, zatim Hvar te Makarska Rivijera

Daily Mail: Hrvatska ima najbolje od tradicionalnog i modernog
Hrvatska postaje jedna od traženijih svjetskih destinacija za odmor, navodi internetski Portal Daily Mail. No, unatoč tome, svima koji su željni mira i kulturnih događanja, ima itekako što za ponuditi. Ona je idealna turistička destinacija jer sadrži i kvalitetne moderne i kulturno-povijesne sadržaje.
 
Kao mjesto koje se apsolutno mora posjetiti navodi se Trogir koji je pod zaštitom UNESCO-a sa svojim palačama i crkvama iz 13. stoljeća, impresivnoj romaničko-gotičkoj katedrali te najvećoj tržnici u Hrvatskoj.
 
Odmah iza njega slijedi poznata jetsetterska destinacija Hvar, živopisni otok koji je prozvan jednim od 10 najboljih u svijetu, a poznat je po svojim poljima jorgovana i lavande, uvezenih iz Provanse u Francuskoj u 18. stoljeću te katedrali, Benediktinskom samostanu gdje se još uvijek radi čipka od niti agava, gotičko-renesansnim građevinama, ukusnoj gastro ponudi, bezbrojnim noćnim sadržajima i dr. Hvar su posjetile mnoge svjetske zvijezde te ga načinile neizostavnom destinacijom za svoj odmor. Na trećem mjestu navedena je naša prekrasna Makarska Rivijera.

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.