Lifestyle AZ

Croatia Airlines - hrvatski nacionalni avioprijevoznik

Croatia Airlines povezuje hrvatske gradove s metropolama diljem cijelog svijeta te je neumoran promicatelj hrvatskog turizma

Croatia Airlines - hrvatski nacionalni avioprijevoznik
Croatia Airlines hrvatski je nacionalni avioprijevoznik i član udruge Star Alliance čija se povijest pisala iz dana u dan jer svaki je sljedeći značio korak bliže ostvarenju cilja, oživotvorenju nacionalne zrakoplovne tvrtke. U sve godine svoga postojanja i pružanja usluga prijevoza putnika i robe, Croatia Airlines povezala je hrvatske gradove s najvećim europskim metropolama i preko njih, s cijelim svijetom.
 
Tvrtka je dioničko društvo u mješovitom vlasništvu. Sjedište tvrtke u glavnom je gradu Republike Hrvatske - Zagrebu. Godine 1989. 7. kolovoza registriran je prvi hrvatski zračni prijevoznik nazvan Zagal, zapravo Zagreb Airlines. Tvrtka Zagal počela je raditi s jednim zrakoplovom tipa Cessna 402 C, a bavila se prijevozom pošiljaka UPS-a. Poslije prvih demokratskih izbora u Hrvatskoj, 23. srpnja, Zagal mijenja ime u Croatia Airlines.
 
Croatia Airlines - hrvatski nacionalni avioprijevoznik
 
Prioritet Croatia Airlinesa je korisnicima njihovih usluga, vlastitim letovima i letovima svojih partnera, osigurati optimalnu zračnu povezanost Hrvatske i svijeta, te pridonositi razvoju turizma u RH.
 
Croatia Airlines drži ukupno 41 posto udjela u putničkom prometu u domaćim zračnim lukama. Treba istaknuti kako je na hrvatskom zrakoplovnom tržištu izražena sezonalnost prometa, s visokim stupnjem konkurencije u ljetnim mjesecima, dok Croatia Airlines prometuje tijekom cijele godine i tako omogućava hrvatskim zračnim lukama cjelogodišnju otvorenost.
 
Croatia Airlines - hrvatski nacionalni avioprijevoznik
 
Također, uspješnim završetkom programa restrukturiranja prestala je obveza kompanije da posluje sa smanjenim tržišnim kapacitetom. Od 30. travnja 2016. godine Croatia Airlines povećao je ponuđene kapacitete najmom jednog dodatnog zrakoplova u razdoblju svibanj-listopad 2016. godine.
 
Croatia Airlines - hrvatski nacionalni avioprijevoznik
 
Time je omogućeno širenje mreže odredišta prema europskim gradovima Pragu, Milanu, Lisabonu i Sankt Peterburgu, uslijed čega je Croatia Airlines ove godine zabilježio milijuntog putnika najranije u povijesti tvrtke. Sve navedeno će hrvatskom nacionalnom avioprijevozniku omogućiti daljnji razvitak te još uspješnije pozicioniranje na europskom i svjetskom tržištu.
 
U Croatia Airlinesu na prvom je mjestu sigurnost, u svim dijelovima korporacijskog poslovanja. Sa sigurnošću nema kompromisa. Kako bi se dosegla visoka razina sigurnosti najviše što je moguće ulaže se u izobrazbu letačkoga, kabinskoga, zemaljskoga i tehničkog osoblja te se vodi računa o stručnosti ostalog kadra.
 
Croatia Airlines - hrvatski nacionalni avioprijevoznik
 
Također, jamči se visoka razina održavanja zrakoplova, u skladu s najvišim svjetskim zrakoplovnim standardima, poštuju se svi potrebni propisi i standardi te se neprestano ulažu tehnička sredstva da kriteriji sigurnosti budu prvi u svakom segmentu poslovanja.
 
Croatia Airlines - hrvatski nacionalni avioprijevoznik

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.