Vijesti

CIHT konferencija ponovno okuplja najpoznatije svjetske stručnjake iz područja zdravstvenog turizma

U Crikvenici će se 8. i 9. studenoga održati konferencija zdravstvenog turizma konferencija Crikvenica International Health Tourism

CIHT konferencija ponovno okuplja najpoznatije svjetske stručnjake iz područja zdravstvenog turizma

Crikvenica i ove godine ugošćuje najpoznatije svjetske stručnjake iz područja zdravstvenog turizma i gospodarstva. Dvodnevna konferencija „Crikvenica International Health Tourism koja će se održati 08. i 09. studenoga u hotelu Omorika, donosi niz predavanja i radionica s više od 150 sudionika iz Amerike, Velike Britanije, Malezije, Njemačke, Poljske, Francuske, Slovačke, Mađarske i Hrvatske.  

Cilj je konferencije predstaviti svjetske trendove i europska iskustva u zdravstvenom turizmu, prezentirati strateške ciljeve i dostignuća Hrvatske kao i marketinške mogućnosti zdravstvenog turizma te pokazati najbolje primjere iz prakse.

Konferencija će se, među ostalim, baviti pitanjem kako je nastalo „malezijsko čudo“, odnosno kako je Malezija postala zemlja s najrazvijenijim zdravstvenim turizmom na svijetu. Agenciju je osnovala vlada Malezije 2009. godine sa samo jednim ciljem – biti najbolji. Od tada zdravstveni turizam te zemlje godišnje raste između 16 i 17 %. Više detalja donosi Sherene Azli, izvršna direktorica agencije Malaysia Healthcare Travel Council (MHTC) i ovogodišnja dobitnica nagrade za životno djelo za rad u području razvoja zdravstvenog turizma u Maleziji.

CIHT konferencija ponovno okuplja najpoznatije svjetske stručnjake iz područja zdravstvenog turizma

Ilan Geva, američki stručnjak za zdravstveni turizam specijaliziran za pitanje brendiranja još je jedno zvučno ime konferencije. „Kako koristiti povjerenje u stvaranju brenda države, bolnica i ljudi“ tema je njegovog predavanja, a glavna je misao vodilja da tehnologija ne može zamijeniti čovjeka u stvaranju brenda. Jedan od vodećih europskih stručnjaka Keith Pollard, glavni urednik International Medical Travel Journala (IMTJ) govorit će o razvoju zdravstveno-turističke strategije za bolnice i klinike.

Na konferenciji će biti obrađene i teme poput akreditacija u zdravstvenim ustanovama, povećanje vidljivosti zdravstveno-turističke ponude Hrvatske na internetu, privlačenje inozemnih pacijenata, izgradnja reputacije online, očekivanja i potrebe zdravstvenih turista iz Njemačke i ostale.

Osobitost konferencije su i tri radionice u organizaciji Oslo University Hospital, tvrtke Global Clinic Rating te tvrtke France Surgery. Predviđen je i obilazak zdravstvenih institucija Kvarnera.

Organizacija CIHT konferencije rezultat je uspješne suradnje i rada Turističke zajednice Grada Crikvenice, Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera i Thalassotherapije Crikvenica.

Više informacija o konferenciji na www.ciht.com.hr

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.