Lifestyle

Brač među deset svjetskih otoka najboljih za život

Prema izboru časopisa Islands, Brač se našao među deset otoka koji privlače posjetitelje netaknutom prirodom i stilom života

Brač među deset svjetskih otoka najboljih za život

Američki časopis Islands, magazin specijaliziran za odmor i turizam koji se tiska u milijunskoj nakladi, proglasio je otok Brač jednim od 10 najpoželjnijih otoka za život u cijelome svijetu. Uz Brač, na listi top deset svjetskih otoka našli su se još Big Pine Key uz Floridu, Kreta u Grčkoj, Waiheke na Novom Zelandu, Curacao u Nizozemskim Antilima, Maui na Havajima, Nevis na Karibima, Lomgkawi u Maleziji, Grand Cayman u Karipskome moru i Palau u Tihom oceanu. Svi oni privlače posjetitelje zbog kvalitete života i prirodnih ljepota.

Brač se među deset najpoželjnijih otoka, prema izboru američkog časopisa, našao zbog čistoće zraka i mora te bogate gastronomske ponude koja se sastoji od svježe ribe, školjki, domaće janjetine i sira uz crno vino plavac. Život na Braču odvija se laganim tempom, ljudi su opušteniji te pronalaze vrijeme za druženje pri čemu je kao posebnost istaknuto višesatno ispijanje kave u kafićima na rivi pokraj mora, praksa nepoznata Amerikancima.

Jedan od najljepših i najvećih otoka u Dalmaciji oduševio je prekrasnim čistim pješčanim i kamenim plažama, maslinicima i izvrsnom povezanošću s kopnom. U časopisu su istaknute i crkvice smještene u središtima priobalnih mjesta nadomak moru, svaka posebna i zanimljiva na svoj način.
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.