Zdravstveni turizam

Botoks uspješno sprječava prekomjerno znojenje

Unatoč uvriježenom mišljenju, botoks se ne koristi samo u anti-age tretmanima

Botoks uspješno sprječava prekomjerno znojenje
Naše tijelo proizvodi znoj kako bi se hladilo, zbog toga ćete primijetiti kapljice znoja čim vam nešto uzrokuje porast tjelesne temperature. No, ne uzrokuje znojenje samo vruće i vlažno vrijeme, već i vježbanje, tjelesni napori te emocionalni stres. Pretjerano znojenje poznato je pod stručnim nazivom hiperhidroza te je najprimjetnije na području pazuha, dlanova i stopala. Ljude s ovim problemom ne muči samo znojna odjeća i mokre ruke, već i iritacija kože te društvena nelagoda. Ova vrsta znojenja ne može se spriječiti pomoću antiperspiranata dostupnih u dućanima. Što onda pomaže? Ispostavlja se, Botulinum toksin tipa A, poznatiji kao botoks. U Poliklinici Bagatin kažu kako je Botox terapija protiv znojenja kao jedan od najtraženijih neinvazivnih tretmana. 
 
Ubrizgavanjem botoksa u kožu utječe se na putovanje signala između završetaka živaca i žlijezda znojnica u koži. Botulinum toksin veže se za krajeve živaca u blizini područja ubrizgavanja i djeluje poput prepreke, što znači da sprečava otpuštanje neurotransmitera acetilkolina – kemijskog spoja koji proizvode živčane stanice za međusobnu komunikaciju te tako onemogućuje slanje signala za stimulaciju proizvodnje znoja. Tako žlijezde znojnice ostaju neaktivne, a vaši pazusi suhi. 
 
 
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.