Događanja

Bliži se prva Konferencija zdravstvenog turizma Klastera Pannonian Health i Osječko-baranjske županije

Jedan od ciljeva konferencije je i pozicioniranje Slavonije i Baranje kao destinacije zdravlja

Bliži se prva Konferencija zdravstvenog turizma Klastera Pannonian Health i Osječko-baranjske županije

Prema predviđanjima Svjetske zdravstvene organizacije, briga o zdravlju postat će jedna od najjačih svjetskih industrija, a razvoj zdravstvenoga turizma u Hrvatskoj bilježi rast i po prihodima i po broju zaposlenih iz godine u godinu. Zdravstveni turizam tako nije samo produljio turističku sezonu na Jadranu, već su njegovi potencijali prepoznati i u istočnoj Hrvatskoj.

U korak sa svjetskim trendovima, s ciljem povezivanja različitih sudionika na tržištu i stvaranja novih destinacija turizma, koje se nužno ne podudaraju s postojećim granicama gradova, općina i županija istočne Hrvatske, Klaster Pannonian Health i Osječko-baranjska županija organiziraju 1. Konferenciju zdravstvenog turizma.

Konferencija će se održati u petak, 31. svibnja 2019. godine, s početkom u 10:00 sati u prostorijama Županijske skupštine Osječko-baranjske županije (Županijska ulica 4).

Cijeli koncept zdravstvenog turizma temelji se na umrežavanju i suradnji, a jedan od ciljeva klastera i županije je upravo brendiranje Slavonije i Baranje kao destinacije zdravlja.

 

Bliži se prva Konferencija zdravstvenog turizma Klastera Pannonian Health i Osječko-baranjske županije

Konferenciju će otvoriti osječko-baranjski župan Ivan Anušić, koji je i sam inicijator udruživanja pet slavonskih županija u stvaranju brenda Slavonije kao turističke destinacije i uspješnije realizacije velikih turističkih potencijala u realne projekte u okviru Upravnoga odjela za kontinentalni turizam Osječko – baranjske županije.

O gospodarskom značaju zdravstvenog turizma za regiju i perspektivama razvoja, zakonskim okvirima i trendovima istog u širim razmjerima, na konferenciji će govoriti Marcel Medak, predsjednik Zajednice zdravstvenog turizma Hrvatske gospodarske komore.

O uspješnim primjerima iz prakse govorit će Alfred Franković, Klaster menadžer Klastera Kvarner Health, te Ognjen Bagatin, ravnatelj Poliklinike Bagatin.
Goran Rihelj, vlasnik vodećeg turističkog B2B portala u Hrvatskoj, HrTurzam.hr, održat će prezentaciju na temu Brending destinacije.

Svi sudionici konferencije oslobođeni su plaćanja kotizacije.

Ako želite prisustvovati na konferenciji, pozivamo vas da svoje mjesto rezervirate popunjavanjem aplikacije za prijavu putem linka:
www.pannonian-health.eu/konferencija, najkasnije do 27. svibnja 2019. godine.


 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.