Događanja

Biser mora i ove godine u Svpetrvs hotelima

Svpetrvs hoteli u Supetru na otoku Braču, sedam godina za redom domaćini su međunarodnog kulinarskog festivala „Biser mora“ na kojem se okupe profesionalni kuhari i njihovi gosti iz više od 20 zemalja

Biser mora i ove godine u Svpetrvs hotelima

- Raduje nas što se XI. međunarodni kulinarski festival “Biser mora” sedmu godinu za redom održava u Svpetrvs hotelima. Svih ovih godina nastojimo biti gostoljubivi domaćini sudionicima manifestacije, kojih je iz godine u godinu sve više, a ove godine samo u natjecateljskom dijelu programa prijavljeno je 200 kuhara iz dvadesetak zemlja. Za nas, kao hotelsku tvrtku, koja veliki naglasak stavlja na eno-gastro ponudu, iznimno je važno da se upravo u Supetru na početku sezone susreću profesionalci iz čitavog svijeta, koji kreiraju nove kulinarske trendove, a Brač i Dalmacija na taj se način percipiraju kao nezaobilazna destinacija za gurmane – kaže Ivica Katić, chef kuhinje Svpetrvs hotela, najveće turističke tvrtke na otoku Braču.

Tijekom četiri dana ovog kulinarskog festivala, koji se održava od 7. do 11. travnja, sudionike manifestacije i njihove goste očekuje bogati program, a osim natjecanja kuhara, kulinarskih radionica, gastro izložbe te tematskih večera organiziraju se izleti po Braču, jednom od najatraktivnijih hrvatskih otoka, poznatom po svom bogatom kulturnom naslijeđu i atraktivnoj prirodi za aktivan odmor.

- Biser mora jedinstvena je prigoda da se brački i dalmatinski ugostitelji upoznaju s modernim trendovima u kulinarstvu, ali i da se njezini sudionici, kuhari profesionalci susretnu s odličnom bračkom kuhinjom baziranom na svježim sezonskim namirnicama i mediteranskoj tradiciji - ističe Ivica Katić, koji i sam svoju kreativnu i modernu otočnu kuhinju temelji na laganom i zdravom mediteranskom stilu. U njegovoj kuhinji mogu uživati i oni koji nisu gosti Svpetrvs hotela posjete li restoran Otok smješten u sklopu modernog Hotela Osam u središtu Supetra, koji je također dio ove turističke tvrtke.

Program festivala ''Biser mora'' potraži ovdje.

www.svpetrvs.com
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.