Vijesti

Apoksiomen se vraća kući

Poznati antički kip, nakon putovanja svijetom, vraća se 2016. svojoj kući - u Mali Lošinj

Apoksiomen se vraća kući
Nakon svog boravka u u British Museumu u Londonu, a zatim i u Paul Getty muzeju u Los Angelesu, Apoksiomen - jedan od najznačajnijih i rijetko dobro očuvanih antičkih kipova pronađenih u Hrvatskoj - vraća se na Lošinj. Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica predstavili su Lošinj nedavno na jednodnevnoj stručnoj konferenciji 'Study day: The Athlete of Croatia: a bronze youth from the sea' posvećenoj Apoksiomenu koji će se tijekom 2016. vratiti na Lošinj, otok vitalnosti.  Ovaj ljepotan, antička brončana statua, koja datira u 2.-1. st. pr. Kr., trajno će biti izložena u svom novom domu - Palači Kvarner u Malom Lošinju i vjerujemo da će time i dodatno pridonijeti već ionako izvrsnoj turističkoj ponudi Lošinjskog arhipelaga.
 
Inače, nagradom UNWTO-a (Svjetske turističke organizacije) Ulysses 2015. za izvrsnost i inovacije u turizmu Turističkoj zajednici grada Malog Lošinja, Lošinjani su dobili još jedno u nizu priznanja za poštivanje svjetskih trendova u održivom razvoju turizma destinacije. Također, među prvima u Hrvatskoj, Grad i Turistička zajednica Malog Lošinja prihvaćeni su od Europske komisije u projektu European Tourism Indicator System (ETIS) - Europskog sustava pokazatelja za održiva turistička odredišta. Zadovoljstvo gostiju koji posjećuju lošinjski arhipelag te vođenje brige o kvaliteti usluge i infrastrukture (čak 97%), ciljevi su zajedničkih aktivnosti destinacije zbog kojih se nastavlja provoditi analiza mjerenja kvalitete usluge i zadovoljstva stanovnika i posjetitelja turizmom.
 
Na Lošinju se nastavlja i mjerenje kvalitete usluge pomoću jedinstvenog servisa "Tajnog gosta" (Mystery shopping), što je inovativni koncept mjerenja kvalitete turističke usluge, koji se na Lošinju provodi posljednjih šest godina po uzoru na recentne svjetske trendove. 
 
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.