Vijesti

Američki magazin T+L proglasio Hrvatsku svjetskom destinacijom godine

Opisujući Hrvatsku, magazin T+L naziva je „draguljem u kruni Mediterana“ koji je ove godine bio jedno od najintrigantnijih mjesta za posjetiti

Američki magazin T+L proglasio Hrvatsku svjetskom destinacijom godine
Poznati američki turistički mjesečnik koji ima oko 5 milijuna čitatelja „Travel and Leisure“  (T+L) proglasio je u ponedjeljak, 14.11., Hrvatsku „svjetskom destinacijom godine“ na temelju najvećeg broja online glasova čitatelja, navodi se na internetskim stranicama Ministarstva turizma. U nominaciji magazina za naj destinacije 2016. godine bili su još: Havaji, Pariz, Novi Zeland, Island, Rio de Janeiro i drugi, a lanjski pobjednik je Kuba.
 
Hrvatska je u glasovanju čitatelja, koje se odvijalo krajem listopada i početkom studenoga, osvojila 28 posto ukupnih glasova, ostavivši iza sebe Portugal na drugom mjestu sa 24 posto glasova te na trećem Pittsburgh. Iako drugi po glasovima čitatelja, Portugal je prema izboru uredništva magazina Travel and Leisure (T+L) destinacija godine.
 
Opisujući Hrvatsku, magazin T+L naziva je „draguljem u kruni Mediterana“ koji je ove godine bio jedno od najintrigantnijih mjesta za posjetiti. Ističu ljepote Splita i Dubrovnika, čija je fotografija cijelo vrijeme glasovanja bila i istaknuta na portalu predstavljajući Hrvatsku. Također, oduševljeni su s Istrom i s njezinom odličnom ponudom agroturizama i vina, dalmatinskom obalom, i općenito ponudom raznovrsne dobre hrane, posebice domaćih sireva i maslinovih ulja. Naglašavaju da je zadnjih godina turizam u Hrvatskoj doživio „bum“.
 
Podsjećaju da je izboru Hrvatske pogodovao i serijal „Igre prijestolja“ koji je dijelom sniman u Dubrovniku, ali napominju da Hrvatska nije samo zanimljiva kao „filmski set“ već da ima puno više od toga za ponuditi. U opisima spominju urbanost i bogatu povijest glavnog grada Zagreba, ali i Šibenika te Hvara, Mljeta, Korčule i drugih otoka kao i nacionalne parkove koje preporučuju za posjetiti.

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.