Promo

Affidea Hrvaška: Nič ni pomembnejše od zdravja

Affidea na Hrvaškem izstopa z najsodobnejšo opremo – novo 64-rezinsko CT-napravo, digitalnim mamografom in rentgenom, opremo za ultrazvok ter multifunkcijskim laserskim sistemom za dermatologijo

Affidea Hrvaška: Nič ni pomembnejše od zdravja
Poliklinika Maja i Krešimir Čavka v Zagrebu in Poliklinika dr. Kalajžić v Splitu sta se letos pridružili družini Affidea, največjemu in najbolj izkušenemu ponudniku zdravstvenih storitev v Evropi. Po 20 letih delovanja in razvijanja vrhunske zdravstvene storitve obe polikliniki nadaljujeta z delom pod novim imenom, ki temelji na dolgo zasnovanih vrednostih in novi poslovni filozofiji – Nič ni pomembnejše od zdravja.
 
Affidea je skupina, ki deluje v 15 državah in letno sprejme več kot 4,5 milijona bolnikov, izstopa pa s svojim nenehnim vlaganjem v novo vrhunsko tehnologijo in opremo ter srečanji vrhunskih strokovnjakov, zaradi česar je v državah, v katerih deluje, prva izbira bolnikov, ko gre za diagnostične in laboratorijske storitve ter zdravljenje raka. Pri tem je poudarek na prilagajanju potrebam bolnikov ter njihovem usklajevanju z najvišjimi svetovnimi in evropskimi standardi stroke.
 
Affidea Hrvaška: Nič ni pomembnejše od zdravja
 
Velika prednost storitve, ki jo ponujajo članice skupine Affidea, je možnost individualnih posvetovanj v jeziku, ki ga bolniki razumejo, kar olajša komunikacijo med zdravniki in bolniki ter je pravzaprav ključnega pomena za uspešno postavitev diagnoze in določitev ustreznega zdravljenja, s tem pa tudi za zdravljenje v celoti. Pri tem se zavedajo, da je pri zdravnikih, s katerimi sodelujejo, predvsem kirurgi in onkologi, izjemno pomembno ohranjanje razmerja, ki je polno preciznosti in zaupanja.
 
Sodobni trendi in tehnologije
 
V Affideinih klinikah na Hrvaškem, enako kot po svetu, se izjemno veliko vlaga v spremljanje trendov in nove tehnologije, bolnikom pa so na voljo naprave CT, MR in ultrazvočna diagnostika, rentgen, mamografija, snemanje čeljusti in zob, specialistični ginekološki, ortopedski in nevrološki pregledi, pregledi internista in dermatologa (s tretmaji) ter preventivni sistematski pregledi, individualni ali skupinski (za podjetja). Tudi v hrvaških poliklinikah posnetke raziskav analizirajo priznani specialisti in člani Hrvaškega in Evropskega združenja radiologov.
 
Affidea Hrvaška: Nič ni pomembnejše od zdravja
 
Med njimi so, na primer, ravnatelji poliklinik, dr. med. Ksenija Nikolić, specialistka radiologije kot ravnateljica Affidee Kalajzić, katere najožjo ekipo, skupaj z zunanjimi sodelavci, sestavljajo tudi dr.med. Vesna Čubrić, prav tako radiologinja, medtem ko je ravnatelj Affidee Čavka prim.dr.sc. Krešimir Čavka, prav tako specialist radiologije, katerega sodelavci so radiologi: mr. sc. Igor Skljarov in doc. dr. sc. Mislav Čavka s subspecializacijo ultrazvoka in dermatovenerologinja dr. sc. Vlatka Čavka. 
 
Affidea Hrvaška: Nič ni pomembnejše od zdravja
 
Z novo poslovno filozofijo in prenovljenimi prostori Affidea na Hrvaškem izstopa z najnovejšo opremo – med katerimi so, poleg opreme za magnetno resonanco, tudi 64-rezinska CT-naprava, novi digitalni mamograf in digitalni rentgen, kot tudi najnovejša oprema za ultrazvok ter novi multifunkcijski laserski sistem za dermatologijo, s čem sta se te dve polikliniki uvrstili med najsodobneje opremljene poliklinike v tem delu Evrope.
 
64-rezinski CT in digitalni mamograf
 
Affidea Hrvaška: Nič ni pomembnejše od zdravja
 
Nova 64-rezinska CT-naprava uporablja naprednejšo programsko opremo, ki omogoča več vrst snemanj, krajše trajanje in nižjo dozo sevanja. Affideini zdravniki jo uporabljajo kot primarno pomoč pri postavitvi popolnejše diagnoze, pri čemer se sklicujejo na razširitev diagnostike in večjo preciznost. Digitalni mamograf, edini takšen mamograf v regiji, omogoča bolnikom Affidee natančnejše in prijetnejše snemanje dojk.
 
Poleg računalniške slike, pri kateri je še bolj viden kontrast med zdravim tkivom in tkivom, ki so ga prizadele spremembe ter dodatne možnosti v obdelavi slik, pri tem digitalnem mamografu obstaja tudi možnost odmerjanja kompresije, s čimer se zmanjša doza sevanja.
 
Affidea Hrvaška: Nič ni pomembnejše od zdravja
 
Podobno je tudi pri digitalnem rentgenu, kjer je doza sevanja zmanjšana za okrog 40 %, snemanja pa so narejena tudi pri bolnikih z več kot 300 kg telesne teže, kar omogoča sliko s še boljšim kontrastom. Multifunkcijski laserski sistem – Fotona SP Dynamis za dermatologijo – se uporablja za odstranjevanje brazgotin, pigmentacije, vaskularnih lezij, aken in brazgotin, zategnjenosti kože obraza in telesa, zdravljenje onikomikoz in za lasersko odstranjevanje dlak.
 
Za uspešnim zdravljenjem stoji zaupanje
 
V poliklinikah poudarjajo, da se vedno zavedajo dejstva, da so raziskave, ki vključujejo ionizirajoče sevanje, kot sta RTG in CT, škodljive in da obstaja visoka zavest o tem, da se jim je treba izogniti, ko je to mogoče. Zaradi tega se v vsakem posameznem primeru naredi odgovorna ocena koristi med potrebo za tovrstnim snemanjem s temi napravami in škodo, ki bi lahko nastala, čeprav je ta – zahvaljujoč  vrhunski kakovosti naprav v poliklinikah – zelo majhna.
 
Affidea Hrvaška: Nič ni pomembnejše od zdravja
 
Centri Affidea na Hrvaškem so certificirani s strani družbe Det Norske Veritas, v skladu s standardom ISO 9001:2008, kar prav tako dokazuje visoko kakovost storitve. Vendar si, poleg naložb v vrhunsko opremo, znanje in usvojitev najnovejših trendov v zdravljenju, v Affidei Kalajžić in Affidei Čavka še naprej prizadevajo razviti inovacije v diagnostiki in zdravljenju. Še posebej poudarjajo, da za vsakim uspešnim zdravljenjem stoji dobra povezanost med zdravniki in bolniki ter zaupanje.
 
V Affidei Čavka in Affidei Kalajžić menijo, da pri zdravljenju, razen vrhunskih naprav, najpomembnejšo vlogo igra tudi strast strokovnjakov, ki jih vodi dejstvo, da primarno delajo v korist zdravja in zagotavljajo sočutje do tistih, ki so zboleli ter potrebujejo podporo in kakovostno zdravstveno storitev, da bi lahko čim prej ozdraveli. 
 
Affidea Hrvaška: Nič ni pomembnejše od zdravja
 
Afiniteta do zdravnikov in bolnikov.
Zaupanje in natančnost pri vsem, kar počnemo.
Nenehno izboljševanje s pomočjo novih idej in inovacij.
Ker ni nič pomembnejše od zdravja.
 
Vse informacije o skupini Affidea v Evropi lahko najdete na spletni strani www.affidea.com, informacije o Affidea Hrvaška pa na www.affidea.hr. Storitev lahko plačate s kreditnimi karticami in na obroke, v obeh klinikah pa veljajo tudi police zasebnega zdravstvenega zavarovanja pri nekaterih hrvaških zavarovalnic.

Affidea Čavka
Jordanovac 99, 10000 Zagreb, Hrvaška
T: +385 (0) 1 2316 704

AffideaKalajžić
Moliških Hrvata 4, 21000 Split
T: +385 (0) 21 453 310

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.