Turistička ponuda

Adrenalinski vikend na otoku Lošinju

Ovog je vikenda otok Lošinj poprište dviju biciklističkih utrka - 4 Island MTB Stage Race i Downhill Lošinj

Adrenalinski vikend na otoku Lošinju

Travanj na otoku Lošinju nastavlja se u znaku sporta i vitalnosti – u okviru 5. Festivala aromaterapije „Apsyrtides“, na kojem su objedinjene brojne aktivnosti, radionice i edukacije upravo na teme zdravlja i sporta, slijede dvije adrenalinske utrke na dva kotača. Tisuće natjecatelja iz raznih zemalja pedalirat će i spuštati se otokom vitalnosti sudjelujući u trećem izdanju 4 Island MTB Stage Race utrke od 19. do 22. travnja, i ekstremnoj spust utrci Downhill Lošinj, od 22. do 23. travnja 2017. godine.

>> Festival aromaterapije - svi miomirisi otoka Lošinja

Jedinstvena brdsko-biciklistička utrka na četiri otoka: Rab, Krk, Cres i Lošinj, spaja prekrasne i slikovite krajolike s adrenalinskim uzbuđenjem, što je samo jedan od razloga zašto su mnogi MTB entuzijasti stavili 4 Islands MTB Stage Race u svoj kalendar. U četiri dana, na četiri otoka, sudionike ovogodišnjeg trećeg izdanja Adria Bike 4 Islands MTB Stage Race očekuje čak 270 km zahtjevnih staza te više od 5 tisuća metara uspona. Timovi s po dva sudionika u raznim kategorijama svoju posljednju etapu voze 22. travnja 2017. godine upravo na Lošinju, uz 3 km dugu stazu s 800 m uspona.

Festival aromaterapije - svi miomirisi otoka Lošinja

Ekstremna spust utrka Downhill Lošinj okuplja više od 150 natjecatelja, sudjelujući od 22. do 23. travnja 2017. u spustu stazom dugom 1,7 km. Nakon pregleda staza te službenog treninga, 23. travnja 2017. u Velom Lošinju s početkom u 13:30 sati započet će četvrto izdanje brdsko biciklističkog spusta - i to sprint dionicom s vrha brda Sv. Ivan, na nadmorskoj visini od 256 metara pa šljunčanim i kamenitim stazama, zavojima i skokovima koji vode do cilja na samoj obali Velog Lošinja. Utrka se vozi u pet kategorija; veteranskoj, amaterskoj, juniorskoj, ženskoj i elitnoj konkurenciji te se boduje za svjetsku ljestvicu, a rezultati spusta također će se bodovati i za Prvenstvo Hrvatske te za Kup Slovenije.

Adrenalinski vikend na otoku Lošinju

>> Lošinj - zdravlje na otoku vitalnosti

Ovogodišnje četvrto izdanje brdsko biciklističkog spusta Downhill Lošinj održat će se ususret svjetskoj ekstremnoj biciklističkoj spust utrci World cup 2018. - Downhill Lošinj (21. do 22. travnja 2018.) na kojoj se očekuje i do 10 tisuća posjetitelja te više od milijun gledatelja s obzirom na Red Bull Media House, odnosno 19 televizijskih kuća zahvaljujući kojima će biti omogućen prijenos uživo u čak 99 zemalja. World cup - Downhill Lošinj smatra se unikatnom utrkom s obzirom na to da će natjecatelji voziti kroz urbano područje, što će biti prvi slučaj u svjetskom kupu.

Adrenalinski vikend na otoku Lošinju

Biciklističke utrke samo su dio zdravstvene i sportske ponude otoka Lošinja koji iz godine u godinu privlači sve veći broj entuzijasta i zaljubljenika u ekstremne sportove, a mnogi od njih se vraćaju na Lošinj više puta godišnje. Biciklirali ili šetali, zasigurno ćete uživati u miomirisnim stazama otoka vitalnosti s jedinstvenim pogledom te zanimljivim šumskim putovima i uvalama.

www.visitlosinj.hr

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.