Zdravstveni turizam

Abdominoplastika - zahvat zaslužan za Anamarijinu novu figuru nakon ekstremnog gubitka kilograma

Višak kože i masnog tkiva u području trbuha može predstavljati veliko estetsko i psihičko opterećenje, ali i dovesti do značajnih zdravstvenih poteškoća

Abdominoplastika - zahvat zaslužan za Anamarijinu novu figuru nakon ekstremnog gubitka kilograma

Tri trudnoće te gubitak nevjerojatnih 30 kilograma rezultirali su popriličnim viškom kože na trbuhu, visećim trbuhom i razmaknutim trbušnim mišićima što je 36-godišnjoj Anamariji Lozer Knapić stvaralo velike estetske, zdravstvene, ali i psihičke probleme. Odlazak na plažu ili bazen s dječicom postao joj je noćna mora, a steznik njezin nerazdvojni prijatelj jer ga je nosila gotovo po cijele dane.

Već na prvim konzultacijama doktor Dinko Bagatin, plastični i rekonstruktivni kirurg Poliklinike Bagatin, znao je kako je jedino rješenje u Anamarijinom slučaju kirurško uklanjanje viška kože. Obavio je snimanje na Vectra XT 3D uređaju, prvom i jedinom u Hrvatskoj, koji stvara projekcije rezultata samog zahvata zahvaljujući mnogobrojnim integriranim kamerama dajući kvalitetne i trodimenzionalne fotografije cijelog tijela. Tako je Anamarija odmah mogla vidjeti kako će njezino tijelo izgledati za nekoliko mjeseci nakon zahvata abdominoplastike te VaserLipo ultrazvučne liposukcije.

>> Poliklinika Bagatin najbolja je dermatološka klinika u Europi

Abdominoplastika - zahvat zaslužan za Anamarijinu novu figuru nakon ekstremnog gubitka kilograma

Abdominoplastika ili 'tummy tuck' je zahvat kojim se tretira jako opuštena koža i mišići na trbuhu, i to uglavnom nakon trudnoće, odnosno, poslije velikog povećanja tjelesne težine i gubitka iste. Višak kože i masnog tkiva u području trbuha može predstavljati veliko estetsko i psihičko opterećenje, ali može dovesti i do značajnih zdravstvenih poteškoća. Cilj operacije je redukcija masnog tkiva na trbuhu i formiranje estetski prihvatljivog izgleda – ravnije i napetije trbušne stijenke.

>> Poliklinika Bagatin: Do željene figure uz neinvazivne tretmane oblikovanja tijela

Paralelno s ovim zahvatom doktor Bagatin kombinirao je i VASERlipo ultrazvučnu liposukciju – zahvat u kojem kirurg uklanja neželjene naslage masnog tkiva s određenih regija tijela. Ova najmodernija tehnologija za oblikovanje tijela, pomoću ultrazvučne energije, grije i topi masne stanice koje se potom lako isisavaju, točnije, uklanja se sav višak potkožnog masnog tkiva. Razlikuje se od klasične liposukcije po tome što je znatno manje invazivna i oporavak je kraći – u roku od 7 dana možete se vratiti uobičajenim aktivnostima. Uz to, rezultati su vidljivi odmah, a to je ono što želi većina današnjih pacijentica želi, uključujući i Anamariju.

Prije samih zahvata Anamarija je išla na obavezan anesteziološki pregled, na SECA mBCA 515 medicinsku analizu sastava tijela i Styku 3D mjerenje obujma tijela. Zahvaljujući najmoćnijoj 3D kameri na svijetu, u svega 30 sekundi nastalo je više od 600 detaljnih infracrvenih slika i preciznih mjera opsega kukova, bedara, struka i grudi. Odlasci na mjerenja bili su konstanta i tijekom oporavka kako bi se redovito pratili rezultati i napredak.

Abdominoplastika - zahvat zaslužan za Anamarijinu novu figuru nakon ekstremnog gubitka kilograma

Promjena na tijelu bila je doista odmah vidljiva, a rezultati su svakim danom (bili) sve bolji. Samim uklanjanjem viška kože Anamarija je bila gotovo pet kilograma lakša, dok danas vaga pokazuje sve manji broj. U struku je izgubila 15 centimetara, u bokovima gotovo 10 centimetara. Dobivena je bolja kontura prsišta i trbušne stijenke, koja je sada ravna. Stražnjica je dodatno oblikovana i podignuta prema gore kao i bokovi koji su vidno manjeg obujma.

I sama Anamarija ne skriva svoje oduševljenje i ponosno pokazuje svoju novu figuru - Osjećam se neopisivo dobro! Ostvarili su mi se snovi koje se nisam ni usudila sanjati. Ovo je novi početak mog života!

www.poliklinikabagatin.hr 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.