Vijesti

6. Adria Advent Marathon - jedinstvena utrka uz more

Start i cilj maratona su u samom centru Crikvenice, a dvostruka kružna ruta maratona pruža se duž jadranske obale te prolazi kroz Crikvenicu, Dramalj i Selce te dijelom kroz Općinu Vinodolski

6. Adria Advent Marathon - jedinstvena utrka uz more
Jedini profesionalni međunarodni trkači maraton i polumaraton u Europi koji se trči neposredno uz morsku obalu, 6. Adria Advent Marathon, ove će se godine održati u nedjelju 27. studenoga. Maraton, koji se već tradicionalno trči na crikveničkoj rivijeri, održava se u organizaciji hotelske kuće Jadran d.d. i Via Mea travela iz Crikvenice i suorganizaciji Grada Crikvenice.
 
Start i cilj maratona su u samom centru Crikvenice, a dvostruka kružna ruta maratona pruža se duž jadranske obale te prolazi kroz Crikvenicu, Dramalj i Selce te dijelom kroz Općinu Vinodolski pružajući trkačima jedinstven doživljaj trčanja tik uz samu morsku obalu. Osim maratonske utrke, trčat će se i polumaraton dužine 21 km, utrka građana na 5 km te humanitarna utrka s kućnim ljubimcima Utrka šapa. 
 
Ove godine više od 1000 sudionika
 
Ova staza dobro je poznata prošlogodišnjoj pobjednici Adria Advent Marathona, olimpijki iz Rija Mariji Vrajić Trošić, koja osim rekorda crikveničke staze drži i hrvatski rekord u ultramaratonu na 100 km. Ove godine će među više od 1000 sudionika pokušati istrčati do svoje treće uzastopne maratonske pobjede na Adria Advent Marathonu.
 
Inače, Adria Advent Marathon organiziran je prema DLV i IAAF standardima, a rezultati maratona priznati su od strane Hrvatskog atletskog saveza. Sa stručnog aspekta maratonu podršku pruža Meisterchip Gmbh iz Njemačke, tvrtka specijalizirana za mjerenja koja podršku pruža najpoznatijim svjetskim maratonima. 
 
Bogat program i mnoštvo zanimljivosti
 
Troje najbolje plasiranih trkača u maratonu i polumaratonu očekuju i novčane nagrade, a sudionici koji završe utrku dobivaju poklon, medalju i certifikat o sudjelovanju. Sve posjetitelje očekuje bogat program i mnoštvo zanimljivosti, kao sjajan uvod u Advent u Crikvenici. Adria Advent Marathon prošle je godine zabilježio preko tisuću sudionika iz ukupno dvadesetak zemalja.
 
Ove godine po prvi puta trčat će se i Utrka šapa na dužini od oko 800 metara sa startom u Adventskom parku pored hotela International. Cjelokupan iznos od uplaćenih startnina donirati će se Udruzi prijatelja životinja Vis Vitalis koja potiče zbrinjavanje napuštenih i brine o zlostavljanim životinjama. Možete im i direktno donirati novčana sredstva na žiro račun IBAN: HR92 2402 0061 1007 10916 (opis plaćanja AAM2016) ili donirati hranu za životinje, deke, lijekove, dezinficijense i slično.
 
Više pročitajte na clicktag.hr/adria-advent-maraton te na Facebook i Instagram stranicama maratona.

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.